телефон за цялата страна:
0700 10 677

 

РЕКОРДНИ ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ВРАТИТЕ НА ДООРХАН (върни се назад)

Гаражните секционни врати на DoorHan имат рекордни показатели  

Уникален тест на врата в реален размер:3800x2500 mm   от гамата секционни врати, произвеждани от доставчика на АССИСТ - Дорхан, Русия е бил проведен от представители на производителя и  учени от Института за изследване на строителни материали към Руската академия на Науката - департамент по Архитектура и Строителни Технологии.

Поради висококачествената изпитателна техника от Германия -  ВВВ-2008 (model KS PC), произведена от Schulten GmbH & Co KG , са били възпроизведени максимално реални атмосферни условия и параметри, близки до реалния живот.
Водонепропускливост— рекордна стойност- 250 Pascal
Тестът доказва, че при скорост на вятъра до 22 m/sec, съчетан с дъжд, секционните врати на DoorHan гарантират пълна изолация и непропускливост на вода. По скалата на  Beaufort 8 (тънки и сухи клони на дърветата се чупят; не е възможно да се говори при такава скорост на вятъра; не е лесно да се върви изправен срещу такъв вятър, както и морските вълни достигат до 7.5 m височина.)
Въздухонепропускливост — рекордна стойност- 5 m3/(h · m2).
Този параметър на секционните врати на Дорхан, е еднакъв със стойността му при статични херметимчни затворени конструкции, например ПВЦ прозорци.
Натиск на вятър— рекордна стойност
  • Вертикално- 460 Pascal (27.5 м/с). По скалата на Beaufort достига числото 10  (рядко се наблюдава на сушата, предизвиква огромни щети на сградите, дърветата се изтръгват от корените при такъв вятър, максималната височина на морска вълна при подобен вятър е 12.5 m).
  • Хоризонтално- 603 Pascal (31.4 m/sec). По скалата на Beaufort достига числото 11 (рядко се наблюдава, предизвиква мащабни щети, максималната височина на морска вълна при подобен вятър е 16 m).
  • Максимален пик на натиска на вятър (при което има минимална механична деформация на вратата, но тя запазва функционалността си) — до 2500 Па (64 m/sec), не е клисифицирана!
  • Така проведените тестова показват уникални параметри на устойчивост, надеждност, безопасност и гарантирана ефективност на вратите на Дорхан ва най-различни климатични условия в Русия, както и навсякъде по света.