телефон за цялата страна:
0700 10 677

 

История

        АССИСТ ЕООД е регистрирана на 21.01.2001 в СГС, като  българско дружество. Появата на фирмата е свързана с инвестицията в офисна и  производствена база на бул. Европа 176, град София и с идеята да се усвои и направи успешен трансфер на технология за производството на секционни топлоизолирани врати по канадска технология и на база на партньорство с фирма Ричардс Уилкокс, чиято история и опит датират от 1912 година.

          Управител на фирмата е инж. Дорина Добрева.

          Наименованието на АССИСТ е идея на Мирослав Добрев - съсобственик и заместник-управител на фирмата. Посланието на името е свързано с комбинацията на думи като "Автоматични Системи", "Асистенция, като техническа помощ".

 ФИРМАТА Е СЕРТИФИЦИРАНА ПО ISO.

          Портфолиото на фирмата включва Автоматични Врати, Автоматични Системи за задвижване на врати, Автоматични Гаражни Врати, Автоматични Бариери и Паркинг-системи. Идеологията на работа се базира на старателно подбрани висококачествени доставчици на материали от чужбина, висок професионализъм на търговски екип, добре подготвен и ефективен производствен, монтажен и сервизен отдел.

           Интересен факт е, че далеч след създаването и избора на името на фирмата, открихме следната любопитна информация в уикипедия:

           Комбинацията на буквите "АС" и логото на фирмата крие още едно интересно послание: думата "AS" на латински произлиза от aes и е означавала медна монета. Изображението на мъжкия образ върху тези монети е бил на бог "ЯНУС" - СИМВОЛ НА ЯНУАРИ/когато е създадена фирма АССИСТ/ . Бог ЯНУС, съгласно Римската митология, е покровител на ВРАТИТЕ и ПОРТАЛИТЕ, на НАЧАЛОТО и КРАЯ.

Справка - http://en.wikipedia.org/wiki/Janus_(mythology)


Изображение от двете страни на римските АС-ове

 

НИЕ ОБИЧАМЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА В БИЗНЕСА!

НАИСТИНА ОБИЧАМЕ ДА СМЕ В НАЧАЛОТО НА НАЙ-ДОБРАТА ИДЕЯ И НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ, КАКТО И НАЙ-ДОБРОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ, Т.Е НАИСТИНА УПРАВЛЯВАМЕ НАЧАЛОТО И КРАЯ.

НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО - НИЕ СМЕ ПОКРОВИТЕЛИТЕ НА ВРАТАТА КАМ ВАШИЯ ДОМ, КЪМ ВАШЕТО СЪРЦЕ, КЪМ ДОБРОТО И КАЧЕСТВЕНОТО В ТОЗИ ЖИВОТ!

ДА ОСТАНЕМ ВЕРНИ НА ДОБРОТО НАЧАЛО!